Rebecca Rau

ATH_3495

 

Artist: Rebecca Rau
Date of Residency: June 2015
Country of birth: U.S.A
URL: http://www.rebeccaraustudio.com
http://accidentalinstallation.tumblr.com

 

UNRESTRAINED VICACY
A project started in Senegal, Rebecca researched local textile traditions and histories and made large-scale wall hangings that were loosely based on indigenous textiles. The patterns painted based on architectural elements that she sketched throughout each cities she has been. Her goal for this edition of the project is to include more three-dimention elements, which ideally allow her to install pieces on the ground of Muong Studio.

ACCIDENTAL INSTALLATION PROJECT
The photograph document everyday objects and sences, take into another, resemble comtemporary art installations and sculptures. Her new photos for her project would have a particular, vietnamese aesthetic flavor, she expected that. And she said: -Eventually I hope to turn this project into a book.

Photos: Rebecca Rau, Nguyen Anh Tuan
———
Nghệ sỹ: Rebecca Rau
Thời gian lưu trú: Tháng 6 năm 2015
Đến từ: Liên bang Hoa Kỳ
URL: http://www.rebeccaraustudio.com
http://accidentalinstallation.tumblr.com

NHỮNG MẢNH VẢI NHẢY MÚA
Bắt đầu tại Senegal, Rebecca nghiên cứu lịch sử và truyền thống của chất liệu vải tại địa phương và thực hiện một tấm khăng quàng lớn dựa trên yếu tố văn hoá bản địa, tác phẩm sắp đặt được treo lên trước toà nhà của người dân. Những hoa văn trên tấm khăn được lấy cảm hướng từ những yếu tố kiến trúc trong những bản ký hoạ trong mỗi chuyến đi của cô. Trong sắp đặt lần này cô chú trọng vào những yếu tố sắp đặt ba chiều, chính những yếu tố này cho phép Rebecca thực hiện các tác phẩm tương tác với vùng đất tại Mường Studio.

DỰ ÁN SẮP ĐẶT NGẪU NHIÊN
Những bức ảnh tư liệu được chụp tại mọi vùng đất Rebecca đặt chân tới, những vật thể, những thử nghiệm trong cuộc sống dường như mang lại cho cô cảm giác gần như những sắp đặt hoặc điêu khắc đương đại. Đến Việt Nam lần này Rebbeca mong muốn ghi lại những dấu ấn mỹ cảm đặc trưng của dải đất này. “Cuối cùng tôi hy vọng rằng có thể đưa xuất bản một cuốn sách cho dự án này” – cô nói.

Ảnh: Rebecca Rau, Nguyen Anh Tuan

 

2015, artist in residence, conceptual art, experimental art, muong air, rebecca rau, United States, visual art,